Praktik hos A-Hjort - Sara og Natalie

Idag hör du av våra två söta praktikanter, Sara och Natalie, som varit hos oss i tre månader som en del av sina utbildningar, respektive International Hospitality Management och Digital Concept Development på UCL i Odense. De har sin sista dag idag, och ska berätta lite om vardagen som praktikant här på A-Hjort. :-)
Deras arbetsuppgifter har sträckt sig från att sätta upp showrooms – inklusive en hel del gör-det-själv-projekt där kreativitet spelade in –, köpa möten, skapa produkter, förbereda material för SoMe, SEO-texter, förbereda nytt grafiskt material och mycket mer.

Citat från praktikanterna:

"Det har varit så häftigt att vara praktikant på A-Hjort. Vi har fått massor av frihet, ansvar för vårt eget lärande och möjlighet att sätta vår prägel på företaget." - Sara

"De 3 månaderna har precis flugit iväg. Det har varit häftigt att få så många olika uppdrag, och det har varit häftigt att kunna spara med en annan praktikant." - Natalie

Hur hittade I A-Hjort på din tid?

Sara:
Jag kände redan till A-Hjort, då jag själv har handlat här tidigare. När jag såg ett praktikinlägg på UCL:s jobbportal tvivlade jag inte alls på att jag skulle söka hit.

Natalie:
Jag såg inlägget på UCL:s jobbportal och sökte direkt eftersom det lät som några coola uppdrag.

Hur tycker I att jers tid på praktiken har varit?

Sara:
Först har den flugit iväg - det känns inte som tre månader. Det har varit så häftigt att bli erkänd som en jämlik vars betydelse också har ett värde. Så det har bara varit en häftig upplevelse – men min plånbok lider lite nu när jag har blivit frestad av så många vackra smycken. Jag köpte bland annat en V-ring och Row Twist Hoops från Jane Kønig, en Sonar-ring från Maanesten,
Tres Petit La Mer Earstick samt Confetti Pearl Necklace från Stine A och verkligen (på riktigt!) Många andra örhängen.

Natalie:
Det har varit riktigt coolt! Jag har fått många coola uppdrag, så det har alltid funnits något att göra. Det har också varit riktigt häftigt att få vara med i uppstarten av showroomet. Och som Sara har jag också lite ont i plånboken, jag har blivit kär i så mycket smycken! Bland annat en Reflection Signet Ring från Jane Kønig, Therese Necklace från Pernille Corydon, Arvia Ring från Maanesten, Velvet Ring från Stine A ... och många fler!

Om du ska lyfta fram en eller två arbetsuppgifter under kursen som du är mest stolt över att ha format, vad ska det vara?

Sara:
Jag är mest stolt över att ha format vårt nya varumärke, Jane Kønig, där jag har fått ansvar för all textkonstitution och landningssidor.

Natalie:
Jag tycker att det har varit fantastiskt att få fria händer med SoMe-kanalerna, och att hjälpa till att planera kursen runt ett showroom.

Skulle I kunna tänka dig att rekommendera A-Hjort till andra studenter?

Sara:
Ja, i allra högsta grad. Jag har varit på en annan praktikplats tidigare och om jag jämför med den här praktiken så har jag fått göra mycket mer och har lärt mig mycket mer. Min praktik här har verkligen bidragit till min arbetsberedskap.

Natalie:
Ja jag skulle kunna. Tiden har som sagt gått riktigt fort, vilket bara är ett bevis på att det har varit häftigt. Speciellt häftigt är det om man är intresserad av produkterna, då det gör arbetet ännu mer spännande.

Det har varit tre underbara, lärorika månader, så nu vill vi säga tusen tack för den här gången. :-)