Konfirmationssmycken 2023

Våren närmar sig och det innebär att en ny konfirmationssäsong är runt hörnet, vilket betyder att många unga människor står inför valet av sina konfirmationssmykker. Konfirmationen är en speciell händelse där man träder in i vuxenvärlden, vilket gör det viktigt att välja rätt smycken då de uttrycker ens personliga stil.

Traditionellt sett har konfirmationssmycken varit en arv från föräldrarna, där en silver- eller guldhalskedja eller armband var en vanlig present. Men idag finns det många andra möjligheter att välja smycken som passar ens stil och smak. Hos A-Hjort tycker vi definitivt att man bör överväga att bära smycken med pärlor på själva dagen - De vita pärlorna från t.ex. Pernille Corydons Seaside serie skulle vara perfekta för den vita looken.

En populär trend är att välja smycken med symboler eller motiv som har en särskild betydelse. Det kan vara ett kors eller ett hjärta som symboliserar tro och kärlek, eller det kan vara en stjärna eller fågel som symboliserar frihet och självständighet. Här skulle vi rekommendera Sistie´s Believe serie og Enamel Copenhagen´s Organic Heart serie.

Oavsett vilket konfirmationssmycke man väljer är det viktigt att välja något som känns personligt och meningsfullt. Här skulle vi rekommendera stjärnteckenshalsbanden från Maanesten eller Pernille Corydon.

Konfirmationen är en speciell händelse i ens liv, och det är viktigt att välja smycken som uttrycker ens personlighet och stil och som kan vara med och skapa en speciell minnesbild av den stora dagen. Hos A-Hjort har vi ett stort urval av danska designer-smycken där det är möjligt att hitta smycken som passar ens personliga stil. Här skulle vi rekommendera smycken från bland annat Maanesten, Pernille Corydon, Enamel Copenhagen og STINE A Jewelry.

Vi har på A-Hjort valt ut våra personliga favoriter för själva konfirmationsdagen, önskelistan och inspirationen för blå måndagen.