Gratis frakt / Gratis presentförpackning / Full returrätt i 30 dagar / 100% säker betalning

Vanliga frågor

Här har vi samlat de vanligaste frågorna och våra svar.

Vi vill självklart att du ska få svar på dina frågor, så hittar du inte svaret här är du alltid välkommen att kontakta oss per telefon och mail.

Kan jag få mina smycken i presentförpackning?

Alla smycken från A-Hjort levereras naturligtvis i sina fina originalförpackningar och vi förpackar gärna dem i fina presentpaket om du ska ge bort dem. Vi kan också bifoga en personlig hälsning från dig. Bara skriv in ”gåva” i kommentarsfältet och lägg till den hälsning du vill ska medfölja på kortet.

Hur kommer jag i kontakt med A-Hjort?

Gå till vår kontaktsida, så finns alla detaljer där.

Ringstorlekar

Kombinera ringarna som du vill och använd gärna flera tillsammans.

Några av våra ringar finns i olika storlekar eller är justerbara.

Obs! Hitta din storlek genom att mäta diametern på en ring du redan har.

 

13,4 mm / Str. 42
14,0 mm / Str. 44
14,6 mm / Str. 46
15,9 mm / Str. 50
16,5 mm / Str. 52
17,5 mm / Str. 55

 

18,1 mm / Str. 57
18,5 mm / Str. 58
18,8 mm / Str. 59

 

 

Ring sizes international

     
       
Diameter mm (milimeters) Euro size mm (FR, RU, DK, SE, NO, FI, DE) US size (US, CA, MX) British size (UK, AU, NZ, ZA, FI)
13,4 42 2,2 D 1/2
14 44 3 F
14,6 46 3,7 G 1/2
15,9 50 5,3 K
16,5 52 6,1 L 1/2
17,5 55 7,2 O
18,1 57 8 P 1/2
18,5 58 8 2/5 Q 1/2

 

Suggestions for size use:  
Babyfinger: Index finger:
Euro size Euro size
46/50 55/57/58
Ring finger: Thumb:
Euro size Euro size
50/52/55/57/58 55/57/58
Middle finger: Midi/tip rings:
Euro size Euro size
55/57/58 42/44/46/50

 

Dyrberg/Kern ringstorlekar:
st I motsvarar st 51
st II motsvarar st 54
st III motsvarar st 57
st IIII motsvarar st 60

Spinning-ring - Euro size motsvarar följande storlekar:
XX-small: size 49
X-small: size 51
Small: size 53
Medium: size 55
Large: size 57

Är du en liten ”small” ska du alltså välja st 52 hos A-Hjort, är du en stor ”small” väljer du st 54 och så vidare. Har du några frågor är det bara att kontakta oss här.

Dvs. er du en lille small f.eks så skal du vælge str. 52 på A-Hjort. Er du derimod en stor str. small skal du vælge en str. 54 på A-Hjort - og så fremdeles.
Ved spørgsmål kontakt os endelig lige her.

 

Armbandsstorlekar

På A-Hjort har vi alla sorters armband: stora, små, tunna, kraftiga, med eller utan ädelstenar eller diamanter och i alla prisnivåer - målsättningen är att du ska hitta armband som passar, oavsett vilken stil du har.

Nästan alla våra smyckesdesigners gör armband som är justerbara i storlek upp till 5-8 cm.
Armband som inte kan justeras anges i diameter eller med längden på armbandet tydligt angivet vid produktbeskrivelsen på armbandet.

Dyrberg/Kern-armband har vi enbart valt i storlek 1, eftersom den storleken passar de flesta. Om du behöver storlek 2 eller 3 istället är det bara att skriva in det i kommentarsfältet.

St 1: 63*63 mm
St 2: 65*65 mm
St 3: 67*67 mm

 

Så tar du hand om dina smycken

Ta gärna av dina smycken innan du badar, när du sover, solar, städar, idrottar eller arbetar i trädgården. På det sättet håller du dina smycken fina längre.   

Var också försiktig med skarpa kanter, starkt solljus och stark kyla eller värme. Undvik kontakt med nagellackborttagning, parfym, hårspray och andra kemikalier.

När du inte använder smyckena är det bäst att förvara dem styckvis i en liten plastpåse och lägga dem i en låda av trä eller plast.

Alla våra smycken som är gjorda av 925 sterlingsilver kan med fördel putsas med silver- eller guldputsmedel. Vi rekommenderar produkterna från Hagerty till detta. Använd gärna en blöt trasa när du putsar. Obs! Gäller dock inte smycken med ädelstenar, zirkoner, pärlor, stenar eller diamanter.

Vilka ytbeläggningar har smyckena?

Oxiderat sterlingsilver, förgyllt sterlingsilver och rosa förgyllt sterlingsilver är ytbeläggningar som med tiden försvinner eller förlorar glansen i färgerna.

Smycken med ytbeläggning slits och åldras, vilket gör att det skinande silvret efter hand blir synligt. Smyckena fortsätter att vara vackra på sitt eget sätt, eftersom de kommer att få sin egen historia och karaktär.

Smyckena i silver får med tiden en mörkare färg. Den mörka färgen kan dock putsas bort med silver- eller guldputsmedel.

Rhodinering är en svart/mörk skyddslack som är slitstark, men om det uppstår repor eller skador på lacken blir dessa permanenta.

Leveranstider

Leveranstid: 3-8 vardagar

På A-Hjort gör vi allt för att din order ska komma fram till dig så snart som möjligt.
Vi försöker alltid skicka din order samma vardag, om vi får beställningen före kl 14.30.
Om smycket du har beställt inte finns på lager kan det ta två-tre vardagar innan vi kan skicka dem till dig.

Vi skickar dina smycken med Postnord och reserverar oss för förseningar hos dem.

Obs! Om din order är brådskande, kontakta oss för omedelbart besked om när vi kan skicka varorna.

Förpackningar

Alla smycken levereras i sina originalförpackningar, inslagna i silkespapper. Vid en eller två varor skickas de i ett elegant kuvert av plast, vid köp av flera varor kommer de i en fin låda.

Priser och betalning

Alle priser anges i svenska kronor och är inklusive svensk moms på 25 %.

Kortbetalning: I webbshopen kan du betala med följande betalkort:

   - VISA
   - VISA Electron
   - Mastercard
   -  JCB
   - Maestro

Betalningen genomförs via Epay (betalningsgateway) och NETS (kortinlösare). Betalningen sker via SSL-krypterad förbindelse och PCI-certifierade servermiljöer. Kortdata kan endast ses av dig som kund och NETS som kortinlösare. Betalningssystemet uppfyller självklart alla gällande standarder och lagar.

Originalförpackningar?

Alla smycken från A-Hjort levereras naturligtvis i sina fina originalförpackningar.

 

Varför välja A-Hjort?

I A-Hjorts webbshop får du alltid:

Full returrätt i 30 dagar
Snabb leverans
100 % säker betalning
Gratis frakt
Gratis presentförpackning
Vacker inslagning
Personlig service
Snabba byten eller returer

Returmärkning

När du önskar presentförpackning sätter vi alltid ett returmärke på smyckesasken, så att den som får smycket inte behöver bekymra sig om ordernummer eller annat vid eventuell retur.

Skulle returmärke saknas kan vi såklart lösa det hela ändå, bara vi får korrekt ordernummer eller namn på personen som har gjort beställningen. Vi finns här för att hjälpa till och brukar alltid hitta en lösning på eventuella problem.

30 dagars full returrätt

Hos A-Hjort har du alltid 30 dagars full returrätt. Skulle den tiden överskridas lite kan vi säker hjälpa till med det.
Om du är ute i extra god tid med en present eller julklapp, kan vi också på förhand skjuta fram tidpunkten för returrätten. Bara skriv in det önskade datumet i kommentarsfältet när du checkar ut.

Returnera smycken

Här är våra kontaktuppgifter.

Skicka returer till ovanstående postadress.  

1. Skicka smycket i sin originalförpackning.
2. Lägg det i ett vanligt kuvert.
3. Skicka det som ett vanligt brev.
4. Bifoga köparens fulla namn, följesedel eller ordernummer.

Om du ångrar ett köp och vill returnera varan, skicka först ett mail med ditt ordernummer och meddela oss att du vill returnera varan innan du skickar tillbaka den. När vi har tagit emot ditt smycke återbetalar vi beloppet till det betalkort du har använt – eller också kan du uppge ditt konto på internetbanken, så sätter vi in pengarna där.

Byte av smycken

Vi byter gärna en vara till en annan storlek, färg eller liknande – förutsatt att priset på den andra varan är detsamma. Om du däremot vill byta varan till en dyrare produkt/smycke måste vi av säkerhetsmässiga skäl be dig att returnera varan till oss, få pengarna tillbaka och därefter göra ett nytt köp.

Detta är för att skydda din säkerhet och undvika missbruk av ditt betalkort.

När vi har fått varan i retur kommer vi omgående att sätta in det belopp du har betalat på ditt betalkort eller på ditt bankkonto om du hellre önskar det. Därefter kan du gå in på vår webbshop och köpa det smycke du hellre vill ha.

Skicka varan i retur till vores adress.

Ge bort presenter på A-Hjort

På A-Hjort gör vi allt för att din gåva ska bli den perfekta presenten med snabb leverans och lika snabb hjälp om mottagaren önskar byta varan.

Låt oss först veta att det är en gåva genom att meddela detta i kommentarsfältet vid köpet, så levereras den plomberad i presentförpackning med ett fint band om.
Vi kan också bifoga en personlig hälsning på ett fint kort.  

Om mottagaren önskar att byta eller returnera gåvan är det bara att returnera den till oss. Läs mer under Returnera smycken.

Reklamationer

Vi vet vad smycken betyder för dig som kund och hanterar alla reklamationer skyndsamt och effektivt. Skicka först ett mail till oss på sales.dk@a-hjort.com med ditt ordernummer och en beskrivning av vad som är fel med smycket.

Returnera därefter smycket på följande adress.

Har A-Hjort ett nyhetsbrev?

Ja. Ungefär en gång i månaden skickar vi ut ett nyhetsbrev med allt som händer på webbshopen: nya designers, nya kollektioner, tävlingar, erbjudanden eller annat spännande som från vår smyckeshorisont.

Anmäl dig här. Du kan alltid avbeställa det med ett enkelt klick.

Finns A-Hjort på Facebook och Instagram?

A-Hjort finns både på Facebook  och på Instagram med massor av ny inspiration varje dag.

Här hittar du bilder med smyckena på eller kollage med förslag till julklappar eller födelsedagar – allt för att skapa en egen spännande smyckesvärld. Välkommen dit och tagga oss gärna med @ahjort eller #ahjort.

Kundservice

Hos A-Hjort Jewellery får du alltid glad och personlig service, gratis frakt, snabb leverans och presentförpackning utan extra kostnad.

Har du frågor, kontakta oss här.

"Mitt mål är att ge varje kund en positiv upplevelse från det första klicket i webbshopen till beställning, service och leverans. Välkommen till vår butikk - hoppas att du ska hitta något du tycker om."

Anne Hjort Lund

Kan man köpa presentkort hos er?

Självklart. Köp presentkort til A-Hjort webshop her.

Gör bara så här:

1. Fyll i det önskade beloppet och lägg i varukorgen.
2. Avsluta och betala precis som vanligt.
3. A-Hjort skickar därefter ett fint presentkort. Om du vill ha en personlig hälsning på kortet ska du bara fylla i den i kommentarsfältet innan betalning. Samtidigt får du en betalkod om presentkortet skulle råka komma bort.
Mottagaren kan givetvis köpa en vara för ett mindre belopp än presentkortet är utställt på och sedan utnyttja resterande belopp vid ett senare köp.

Våra presentkort gäller i tre år.

Vilka smycken säljer ni på A-Hjort?

Hos A-Hjort erbjuder vi smycken i följande material:

Silver – sterlingsilver 925 med en naturlig obehandlad yta

Förgyllt – sterlingsilver 925 förgylld med 18-24 karat guld

Oxiderad – sterlingsilver 925 som oxideras för en elegant rustik och mörk yta

Rosa förgyllt – sterlingsilver 925 med ett tunt lager guld blandat med koppar

Rhodinerat silver – sterlingsilver 925 som lackeras och får en mörkare svart/grå yta

Utöver detta erbjuder våra smyckesdesigners också:
- Äkta guld 8-14 karat
- Diamanter
- Ädelstenar och zirkoner
- Porslin
- Håraccessoarer

Obs!
Pico använder sterlingsilver eller mässing som bas i alla sina smycken.
Dyrberg/Kern använder rostfritt stål eller mässing, som får en ytbeläggning av silver, guld eller rosaförgyllning.

Alla A-Hjorts smycken uppfyller de danska bestämmelserna om innehåll av nickel, kadmium, bly och kvicksilver. Som nickelallergiker kan du därför lugnt handla smycken på A-Hjort.