Drag

Här kan du köpa A-Hjorts egna danskdesignade smycken. Du hittar dem ingen annanstans. A-Hjorts unika smycken är designade av Anne Hjort Lund, grundare av A-Hjort. Smyckena är tillverkade i hög kvalitet av sterlingsilver 925 eller med 1-micronförgyllning i 24 karat över sterlingsilver 925.

A-Hjort kollektion

När Anne designade sitt första armband Anton funderade hon mycket på hur man skulle kunna skapa påminnelser om att inte glömma bort sig själv i en hektisk vardag.
En sen kväll blev hon för första gången bekant med begreppet ”chi”, livsenergin som strömmar genom kropp, själ och allt i universum. Utifrån detta växte en design fram, där den lilla zirkonen i mitten av hänget symboliserar dig. Det som omger är en skyddshinna fylld med kärlek, ro eller vad man helst vill att den ska fyllas med.
Att armbandet kom att heta Anton är ingen tillfällighet. Det är nämligen namnet på Annes yngsta son, och han har gått igenom en hel del under sina tre första levnadsår: bråck, eksem, mjölkallergi och barngikt.
För Anne symboliserar han livslust — han är ett energiknippe vars upptäckarglädje och nyfikenhet dagligen påminner henne om hur skört livet kan vara och att man därför ska leva i nuet och med kärleken tätt intill.
Anne har efterhand utvidgat det populära Anton-armbandet till att bli en hel smyckeskollektion. Smyckena Andreas är i samma design som Anton, men tre gånger så stora. Andreas är namnet på Annes äldsta son, så man kan därför säga att Andreas även är ”storebror” till Antonsmyckena.
"Jag är väldigt stolt över att kunna presentera min förste helt egna vår- och sommarkollektion "Alma — störst av allt är kärleken". Den har bara kunnat bli verklighet tack vare alla fina kunder som har stöttat mig så mycket från första början med Anton-armbandet.
”Anton-armbandet kommer alltid att betyda något speciellt för mig — det var början på mitt eget designäventyr och själva sinnebilden av den största kärlek som finns; nämligen kärleken till sitt barn. Med den nya kollektionen har jag försökt att berätta en historia om vad som skett i mitt och A-Hjorts liv sedan dess.
”Min dotter Alma kom till världen i januari 2019 och är naturligtvis därför min största inspiration till kollektionen med örhängena Alma. Men även ringen och halsbandet Heart är inspirerade av det största som finns, nämligen kärleken”.
”Utöver det har det också stått klart för mig hur viktiga våren och sommaren är, inte minst de resor som vi brukar göra med familjen. Det är helt klart något som betyder väldigt mycket för mig — och ur det kom bland annat halskedjorna Spring, Alma och Summer. Dessutom måste såklart delfinerna komma med. Hela familjen såg dem tätt inpå när min man, jag och våra två söner för några år sedan reste till Australien. Det var förmodligen den bästa resa vi någonsin har gjort.”
”Störst av allt är kärleken — jag hoppas att ni kommer att uppskatta min nya kollektion och ser verkligen fram emot att höra vad ni tycker om den.” - Designer Anne Hjort Lund.

A-Hjort material og färger

A-Hjorts smycken görs av sterlingsilver 925. Smyckena uppfyller de danska lagkraven på utsläpp av nickel, kadmium, bly och kvicksilver. A-Hjort är en registrerad återförsäljare och importör av smyckesdelar i ädelmetaller. Enligt dansk lag kontrolleras vi därför av ädelmetallkontrollen, som garanterar produkternas äkthet.

Observera att våra smycken alltid är stämplade AHJ samt 925 som äkthetsbevis.

A-Hjorts smycken fås i följande material:

  • Silver - sterlingsilver 925
  • Förgyllt - sterlingsilver 925 förgyllt med 24 karat guld
  • Rosa förgyllt - sterlingsilver 925 med ett fint skikt av guld blandat med koppar

Utöver det använder A-Hjort vackra zirkoner i många av våra smycken.

Mixa och matcha med A-Hjort

Alla A-Hjorts smycken kan med fördel blandas med varandra och armbanden Anne och armbanden Andreas kompletterar till exempel varandra fint. Eller blanda våra smycken med andra av de smyckesvarumärken du hittar på vår webbsida för din egen helt personliga look.