Drag

”Jag ser nya möjligheter och spännande former var jag än är. Lusten att skapa har alltid varit en del av mig. Inspirationen hittar jag bland annat i arkitektur, möbler, mode, naturen – och människor.”

- Pernille Corydon

A-Hjort har hela sortimentet och alltid de senaste kollektionerna av Pernille Corydons smycken. Pernille Corydon är född och uppvuxen i Kerteminde på Fyn. Hennes intresse för kreativitet och skapande har följt henne genom livet och 2008 började hon designa och tillverka smycken under eget namn. Pernille Corydons smycken kännetecknas av sin skandinaviska enkelhet och geometriska former. De är stilrena, feminina och tidlösa. Möjligheterna att skapa och forma sitt eget personliga uttryck med hennes smycken är närmast oändliga, vilket har gjort dem populära bland kvinnor i alla åldrar. Pernilla menar att livet ska levas och upplevas och hennes nyfikenhet på nya formeroch färger är omättlig – vilket vi på A Hjort såklart är mycket tacksamma för. Så länge hennes passion lever, har inspirationen en grogrund som resulterar i nya vackra smycken från Pernilles hand. Vi är stolta över att kunna sälja samtliga smycken från Pernille Corydon!

Pernille Corydons kollektion

Pernille Corydon delar in sina smycken i delkollektioner, som inspirerats av olika aspekter i livet, arkitekturen och naturen.
Pernille Corydon tar ofta bilder av arkitektoniska linjer, natursköna snapshots eller helt enkelt de modetrender som sveper förbi – oavsett var i världen hon befinner sig. Därefter blir de nästan omedelbart till små skisser som används i nästa kollektion från Pernille Corydon.
Hennes Brick-kollektion är till exempel inspirerad av ett landskap hon såg under en flygresa till Holland. 
Tack vare sin speciella dynamik och välbevarade själ har städer som Bangkok, Berlin, New York och Köpenhamn en särskild plats i Pernille Corydons hjärta.
Utöver Pernille Corydons tvååriga kollektioner har hon även en vacker kollektion med stjärntecken, inspirerad av himlen och stjärnorna.

Pernille Corydon - material och färger

Pernille Corydon smycken är gjorda av sterlingsilver 925. Smyckena uppfyller de danska kraven på innehåll av tungmetaller som nickel, kadmium, bly och kvicksilver. Pernille Corydon är en registrerd leverantör och importör av smyckesdelar i ädelmetaller. I enlighet med dansk lagstiftning kontrolleras hon därför av Ädelmetallkontrollen i Danmark, för att säkra varornas äkthet.

Pernille Corydon smycken finns i följande material:

  • Sterlingsilver 925 - med naturlig obehandlad yta.
  • Förgyllt sterlingsilver 925 - med 18 karat guld.
  • Oxiderat sterlingsilver 925 -med en elegant, rustik och mörkare yta.
  • Rhodinerat sterlingsilver 925 - med en mörkare svart/grå yta.

Alla ringar i mörka nyanser har behandlats med rhodinering. Alla halsband, armband och örhängen är oxiderade för en mörk och rustik look.  
Utöver det använder hon zirkoner samt diamanter i sina smycken.

Mixa och matcha med Pernille Corydon

En sak som bidrar till att göra Pernille Corydons så speciella är möjligheten att helt fritt kunna mixa och matcha material, former och kollektioner. Det finns helt enkelt inga regler eller gränser för kreativiteten.
Oavsett om du vill ha en enkel, rå eller romantisk look, kan du utgå från Pernille Corydons smycken och hitta det du söker.
Blanda gärna dina förgyllda fingerringar med dina silver örhängen och fingerringar – och gärna även korta och långa halskedjor med olika former och färger.

Läs mer om hur du kan mixa och matcha på A-Hjort blogg.