Drag

”Det är ingen lätt väg, men med passion, vilja och tro bidrar alla inblandade till att skapa en Enamel Copenhagen-värld som jag är stolt över"

- säger smyckesdesignern Marie Rantzau.

Enamel Copenhagen är en unik och enkel smyckesserie med emalj som gemensam nämnare. Baskollektionen har blivit känd för sina färgrika moderna emaljhängen, som ger otaliga kombinationsmöjligheter. En värld av färg och form i spännande samspel. Marie Rantzaus tanke med Enamel Copenhagen är nytolkningar av klassiska smycken i enkel design med ett starkt uttryck, och till överkomliga priser – utan att kompromissa med kvaliteten. Denna kombination gör hennes smyckesserie till något helt eget och tidlöst, samtidigt som den är fast förankrad i nuet.

Enamel Copenhagen kollektion

Enamel Copenhagen är dansk smyckesdesign som sticker ut. Företagets designer Marie Rantzau integrerar färgrik emalj i sina smycken på ett sätt som ligger helt rätt i tiden, samtidigt som de uttrycker något eget och intressant.

Varje smycke är handgjort. Emaljeringsprocessen är omfattande, tidskrävande och mycket kvalificerat handarbete. Just detta gör emalj till ett spännande material att arbeta med och det krävs många års erfarenhet för att man ska uppnå den rätta finishen.

Smyckena tillverkas på mindre verkstäder i Indien, Kina och Thailand. Dessa har Marie själv valt ut och utvecklat ett väl fungerande samarbete med under årens lopp.

Enamel Copenhagen material och färger

Enamel Copenhagen smycken är gjorda av sterlingsilver 925. Smyckena uppfyller de danska kraven på innehåll av tungmetaller som nickel, kadmium, bly och kvicksilver. Enamel Copenhagen är en registrerd leverantör och importör av smyckesdelar i ädelmetaller. I enlighet med dansk lagstiftning kontrolleras hon därför av Ädelmetallkontrollen i Danmark, för att säkra varornas äkthet.

Enamel Copenhagens smycken finns i följande material:

  • Sterlingsilver 925 - med naturlig obehandlad yta.
  • Förgyllt sterlingsilver 925 - med 18 karat guld.

Enamel Copenhagens smycken kompletteras med vacker och färgrik emalj, som ger dem sitt speciella uttryck.

Mixa och matcha med Enamel Copenhagen

Kombinera gärna flera av de färgrika emaljarmbanden för en personlig och elegant armbandsmix.
Kombinera gärna den färgade emaljlooken med våra andra smyckesvarumärken för en personlig och elegant armbandsmix. Kombinera gärna den färgade emaljlooken med våra andra smyckesvarumärken. Kombinera halskedjorna 2 och 3 i olika längder. Möjligheterna är oändliga.