Drag

Pico

Produkttyp

Färg

Material

Storlek

Pris

105 produkter

PICO - Designad och producerad i Danmark

PICO är ett danskt smycken- och tillbehörsföretag grundat av ägaren Anne-Marie Pico 2004. Alla smycken och tillbehör är Anne-Marie Picos egna mönster. Pico har en juvelerare i verkstaden på Østerbro, där de producerar smycken, medan hårsmycken produceras globalt.
Smycken och accessoarer har idag blivit en viktig del av människors stil, uttryck och utseende. Det är väldigt individuellt vilka former och typer av smycken som kvinnor bär. På A-Hjort har vi samlat allt det bästa från Picos kollektion så att du kan hitta ett smycke som passar din stil. Förutom de läckra smyckena har vi också samlat de bästa hårtillbehören från Pico. Deras design och priser gör det möjligt att ha massor av smycken och accessoarer i kvalitetsmaterial för olika tillfällen. Hitta Pico till din garderob här!

Stort fokus på miljö, hållbarhet och hög kvalitet

Under det senaste året har PICO fokuserat på att ersätta akryl på flera av deras hårklämmor för att använda cellulosaacetat som sitt primära material. Acetat är ett mer naturligt material som består av återvinningsbara material som bomull och massa (trä). Acetat härrör därför främst från biologiskt nedbrytbara och naturligt förekommande ämnen. Det är därför mer miljövänligt än andra former av bearbetat material och är biologiskt nedbrytbart. Acetat är också allergivänligt och ett mycket flexibelt material som är mest känt för sin användning i glasramarna.
Hårklämmorna är naturligtvis nickelfria och har en stark hållbarhet i förgyllningen.
Dessutom har Pico valt att deras leverantörer måste använda återvinningsbara förpackningar för sina produkter, vilket innebär att deras polyper i vilka hårprodukterna levereras är gjorda av återvinningsbara material. I början av 2019 bytte de ut sitt bubbelplast med den gröna miljövänliga versionen som är gjord av 50% återvunna material och på kort tid kommer deras kartonger, förpackningstejp, papper och så vidare att ersättas av mer miljövänliga alternativ, som tillverkas av återvinningsbara material.

Köp PICO-kollektion online på A-Hjort

Designern Anne-Marie PICO arbetar inte direkt med olika kollektioner, utan istället följer hon dagens trender och tendenser och kommer ständigt med nya läckra stilar som passar exakt in i dagens modetrender.
Pico har många olika läckra färger i sin design och fungerar också mycket med naturens element. På A-Hjort har vi valt att sälja både PICO örhängen, ringar, armband, halsband och deras vackra hårtillbehör.

Material och färger

Pico använder främst Gold Doublé, som är den starkaste legeringen du kan göra när den inte är massivt guld. Det är en mässing som bas och med ett tjockt lager guld på utsidan. Denna legering är vanligtvis dyrare än sterlingsilver.
Pico använder sterling silver eller mässing som bas i alla sina saker. Mindre enheter är alltid sterlingsilver och för större enheter (t.ex. armband) kommer det att vara mässing. Om du är osäker på material kan du hitta beskrivningar på vår webbshop under varje smycke eller kontakta oss här.
Picos-kristaller är ofta Swarovski, eftersom de har en trevligare fasettering. Ibland kan det dock också vara zirkoner. Observera dock att inget av smyckena innehåller nickel.

Mixa och matcha

Pico kännetecknas särskilt av deras chunky hoops och örhängen, där särskilt stilar som Afrika, Akoya och Rainy kommer igen år efter år. Du kan enkelt mixa och matcha Picos smycken med andra märken. Vi rekommenderar särskilt de populära smyckena från Pico med A-Hjorts egna smycken, eftersom de kan bidra med några enklare stilar. Vi älskar kombinationen av statement-smycken med ett chunky uttryck i kombination med klassiska smycken. Följ oss på vår facebook och instagram om du vill ha goda råd eller inspiration om hur du bäst kan utforma med Pico smycken och accessoarer.

Letar du efter Pico-smycken eller tillbehör som erbjuds? Besök sedan vår outlet-sida här!